Avondcompetitie

De avondcompetitie van Watersportvereniging Almere Haven wordt elk jaar gehouden van maart tot september en wij doen mee! Het doel is mee te varen met 2 boten om onderling ook een competitie te hebben.
De wedstrijden vinden plaats op het Gooimeer, waar diverse parcours worden opgezet. De wedstrijden zijn soms spannend en intens vanwege verschillende weersomstandigheden en/of grote aantallen boten die dezelfde boeien moeten ronden als wij.

Er worden workshops gegeven over de wedstrijdreglementen en ook organiseren wij jaarlijks een avond waar de algemene voorrangsregels worden uitgelegd. Naast het zeilen leer je samen met je team om zonder problemen of strafpunten een zo goed mogelijk resultaat te behalen.

De wedstrijden vinden elke week eenmaal plaats, de ene week op een dinsdag en de andere week op een donderdag. Na het zeilen is er ruimte bij de club, het café 10 Beaufort om gezellig te borrelen met medestudenten, maar ook ervaren zeilers en leden van de WSV.

Hier is namelijk een werkelijke talentenpool aanwezig. Zo varen wij in vrij standaard boten, maar varen de WSV leden soms in echte wedstrijdboten. Daar valt veel te leren en zo kun je nog meer uit het zeilen halen. Adrenaline noemen wij het, want daar gaat het nog sneller en het is heerlijk als je de elementen de baas bent.

Er zijn teams van de WSV die op zoek zijn naar enthousiaste jonge mensen. Je bent vrij om je team te verlaten als je de ambitie hebt om het zeilen professioneler op te pakken. Geen probleem! Nog mooier, ben jij de zeiler die zich plaatst voor het Eredivisie zeilen? Ben jij de trots van A.S.W. de Zuiderzee?