Zeilprogramma

Wij hebben veel activiteiten, maar over het algemeen houden wij jaarlijks dit programma aan, om te leren zeilen en actief mee te doen met de avondcompetitie van de WSV. Over de avondcompetitie is meer te lezen. Dit is eenmaal per week op een dinsdag of donderdag, afhankelijk van de weersomstandigheden. Daarnaast wordt er elke woensdag recreatief gezeild. Dit wordt meestal afgesloten met een borrel.

Teamcaptains mogen boten vrij pakken, mits die boten beschikbaar zijn. Dan kan er gezeild worden met zowel leden van de Zuiderzee, als leden van studentenvereniging [‘endzjin] S.V.E.I.A., dat is onze moedervereniging. Vrij zeilen kan op elk moment, zolang de reglementen worden aangehouden.

Ook worden er lessen gegeven om zo een kans te maken met de avondcompetitie, en uiteindelijk zonder begeleiding een boot te mogen pakken. Als eerstejaars leer je basiszeilen, dat met een CWO 1 diploma kan worden bestempeld. Zie ook CWO zeilen. Zo bouw je je zeil vaardigheden op en biedt de vereniging de leden speciale cursussen aan voor zeilen met verschillende kwaliteiten. Het halen van een CWO is niet verplicht maar wordt wel aangeraden.