Zeilteams

A.S.W. de Zuiderzee kent zeilteams die meevaren in de avondcompetitie van de Watersportvereniging Almere Haven. De avondcompetitie is eenmaal per week en wisselt van dinsdag- tot donderdagavond qua wedstrijduitvoering. De avondcompetitie is alleen in het zeilseizoen, dat van april tot en met oktober loopt.

Een zeilteam staat onder leiding van een teamcaptain, die verantwoordelijk is voor de boot, inclusief diens crew en materiaal. De teamcaptain is de baas op de boot en bepaalt de samenstelling van het zeilteam. Om je aan te melden als team kan je een mail sturen naar zeilen@dezuiderzee.org. De voorwaarden zijn te vinden in het Huishoudelijk Reglement.

De wedstrijden worden gehouden op het Gooimeer, tussen Almere en Naarden, en staat onder leiding van de zeilcommissie van WSV Almere Haven. De vereniging zeilt mee in de eenheidsklasse Polyvalk en strijdt onderling, maar ook tegen allerlei andere soorten zeilschepen. Het is een zware competitie, maar een geweldige uitdaging, ervaring en beleving.